divendres, 23 de març de 2007

TERESA, EL CUERPO DE CRISTO

La pel.lícula "Teresa, el cuerpo de Cristo" no m´ha convençut gens.
- Una vida cristiana tant fonda com la de Santa Teresa de Jesús, doctora de l´Església, gran mística, amb molts escrits de la seva vida espiritual, una vida que parla per si mateixa, tants bons passatges per fer pel.lícules ... és tractada simplement.
- Molt superficial, mostrant poc coneixement i/o oblit del perquè de la seva rellevància i raó de fer-ne una pel.lícula sobre ella, donant accent a allò més casuístic, oblidant i faltant la profunditat que es va donar a la vida de la Santa.
- Es ven amb un cartell sensual de l´actriu que representa a Santa Teresa nua, com si l´important d´una santa fós la part externa i física. I, amb la mà del Crist a sobre. S´intenta identificar l´experiència mística amb una experiència més "sensual-carnal".
M´ha quedat la impressió d´estar davant d´un producte purament marketingnià, sense fons i buscador del dubte. Com si s´haguessin volgut aprofitar d´aquest "cicle" de cinema amb accent "religiós" que ve donant-se amb una certa acceptació en quant a públic i "recaudació", com van ser la Passió de Crist, el Codi da Vinci...
M´esperava una altra cosa i m´he trobat amb això. Llàstima!!.
Més que anar a veure aquesta pel.lícula, us recomano llegir coses de l´obra de Santa Teresa de Jesús, que sí valen la pena, i molt!. O que aneu a veure alguna altra pel.lícula...
Eugènia

3 comentaris:

Maria Escalas Bernat ha dit...

Quan vaig veure que l'actriu era Paz Vega, vaig decidir no anar-hi. Aquesta noia es mor per mostrar-se. No crec que s'hagi(n) preocupat d'acostar-se mínimament a Sta Teresa. Venen més altres coses

Albert de la Hoz ha dit...

El cine és cine. El cine és un negoci com un altre. Editar llibres de Santa Teresa també és un negoci. Tot el que ens envolta és negoci. La natura d'una ciutat també és negoci.
La pel.lícula és bona en els termes que avui és una bona pel.lícula. Està ben feta, el castellà i el contingut de les paraules que es diuen és versemblant, com ha de ser en una pel.lícula que és biogràfica. D'acord que el cartell i la nuesa de l'actriu són innecessaris, però és un negoci, NO és art, però trobar art en cine costa molt.
Jo també he llegit quelcom de Santa Teresa, però trobo poc intel.ligent dir que es vagi a veure una altra pel.lícula perquè aleshores esteu dient millor Lola, quan seria molt més lògic recomenar EL GRAN SILENCIO.

Albert de la Hoz ha dit...

Potser us pot interessar llegir les meves entrads dels dies 29 i 30 de Març en el meu blog, L'HERALD DE L'EIXAMPLE.
Cordialment