divendres, 20 d’abril de 2007

PREPARANT EL CAPITOL GENERAL

L'estiu de 2008, les religioses del Sagrat Cor tindrem un nou Capítol General, en aquesta ocasió al Perú. Els Capítols són espais de trobada que van marcant les línies en la nostra manera de fer i de ser com a Societat del Sagrat Cor. Ens permeten detectar mancances, establir prioritats, escollir aquelles persones que han d'impulsar la Societat... Tot un repte per a més de 3.000 dones que, repartides per tot el món, pretenem viure la nostra fe en Jesús seguint un estil concret de vida iniciat per Magdalena Sofia Barat. El tema del Capítol general serà la nostra espiritualitat com a religioses del Sagrat Cor (rscj).
En aquest procés recentment iniciat hi ha alguns aspectes que em semblen especialment importants i que crec que diuen molt de noves maneres de fer. Són:
1-. Descentralització: la trobada prèvia de Provincials de tot el món va ser Novembre passat a l'Àfrica, concretament a Uganda. El Capítol serà al Perú, lluny de les Províncies més nombroses i dels països políticament i econòmica més influents...
2.- Interculturalitat: a l'hora de concretar el tema del capítol, ja es va veure que la mateixa vivència de l'espiritualitat era ben plural. Una mateixa arrel, moltes manifestacions. Un sol batec, un únic alè (cor unum et anima una), diverses concrecions.
3.- Signe de vida: cada Província es prepara durant tot l'any previ al Capítol General, un procés que parteix del compromís i la reflexió de cada una de nosaltres i el compartir en comunitat. És un moviment que ens implica a totes. Cadascuna és responsable d'una part del camí.
Tota la Societat del Sagrat Cor ja està en el procés del Capítol General de 2008.
Ens hi mou la vocació que se'ns ha regalat : Cridades a descobrir i manifestar el seu amor, responem deixant-nos transformar pel seu Esperit per viure en unió i conformitat amb el Senyor i expressar a través del nostre amor i el nostre servei la caritat del seu amor (Constitucions 2)
Teresa