dilluns, 28 de maig de 2007

POLÒNIA

Avui, dia de mil comentaris, reflexions, anàlisis polítiques pròpies de la jornada post electoral, em ve de gust expressar la meva gratitud i fer el meu petit homenatge a un programa de temàtica política, gens seriòs ni avorrit, que crec que trenca motlles i diu molt a favor de la creativitat dels mitjans catalans: Polònia.
Cada dijous, els mateixos polítics que han envaït casa nostra durant les darreres setmanes tenen un espai on desfogar tics i manies, on mostrar-se exageradament com són, sense embuts.
Que el president Montilla parla un català extraordinàriament deficitari... algú ho dubta? I si és així, perquè amagar-ho? Polònia descriu de manera satírica i exagerada la nostra realitat, però no s'inventa res.
La mateixa productora va intentar un programa similar d'àmbit espanyol, a Antena 3, i va fracassar. Potser és que els polacos seguim sent diferents...
No sé quin és el secret de l'èxit, però sí reconec el mèrit del Toni Soler, el Sergi Mas, el Bruno Oro... i tants altres que cada setmana ens regalen una mirada al país i els seus polítics tal com són.
Teresa

2 comentaris:

Rogger ha dit...

M'encanta Polònia, el problema hi és quan la societat catalana NOMÉS segueix la política del seu país a través d'un programa d'humor.
On anirem a parar amb una participació tan baixa, deguda suposo a que la política si te la prens amb humor fa gràcia i tot, però quan es tracta d'haver de pensar / votar... ja és més difícil.

Bé, és una reflexió que sovint em passa pel cap...
Fins aviat!

Anònim ha dit...

Estam d'acord en tu, Teresa. Nosaltres, que no vivim a Polònia, sinó a Palma, no podem passar la setmana sense Toni Soler i tota la seua colla... És una manera sana de veure el fet polític per als que ens preocupa el tema seriosament...
Ramon i Catimar