dilluns, 10 de desembre de 2007

DIA SENSE COMPRES

Amb la ressaca a sobre del pont, més o menys festiu segons les agendes, comencem una nova setmana. Diuen que molts dels que s'han quedat a casa, han aprofitat per avançar les compres nadalenques. Les botigues plenes a vessar i la febre del consum que de nou ens ataca.
Què fer si ens sentim incòmodes amb aquesta manera de passar les festes o si voldriem un altre estil de celebracions? El passat 23 de Novembre Ecologistes en Acció i altres entitats de més de vint països van fer una proposta ben interessant: convertir aquesta data en un Dia sense compres. És a dir, ens convidaven a passar tot el dia sense haver de comprar res. Les raons? Els excessos en enllumenat, embolcalls i deixalles d'aquests dies, signe de la nostra opulència, en contrast amb les creixents xifres de la pobresa.
De ben segur que a casa tenim tot el que necessitem per passar 24h. I algunes més, gosaria dir. Així doncs... perquè caure en aquesta fal.lera transaccionista?
Algún dia d'aquest Advent faré meva aquesta iniciativa i ho faré conscientment. Des d'ara mateix m'apunto al Dia sense compres.
Teresa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin és el dia que proposen sense compres?

Anònim ha dit...

La proposta "oficial" era el passat 23 de Novembre,però pels que arribem tard, ho pot ser qualsevol dia. Allò important és el gest i la conscienciació.
Teresa