diumenge, 11 de febrer de 2007

FESTA COMUNITÀRIA

Un dia a la setmana, en el cas de la comunitat de roquetes els dijous, les que formem part de la mateixa, dediquem una bona estona a reunir-nos per treballar, pregar, discernir, comentar, analitzar... juntes els diferents temes que ens són importants. Aquests, són suggerits per alguna persona, per la comunitat, per la congregació,... van sortint a mida que anem vivint. Compartim experiències de la setmana, dubtes, il.lusions, problemes, vida, temes que a nivell de congregació ens envien com a formació, ...
Aquest dia de reunió una de la comunitat va dir que el vivia (m´apunto al nom!) com el dia de "festa comunitària", per tant, motiu d´alegria i de donar gràcies per poder anar a fons a la vida tot trobant-nos amb la comunitat que busca seguir a Jesús de Natzaret. És un moment molt especial de la setmana, en el que totes podem compartir el nostre seguiment a Jesús, què se´ns demana i per on anem personalment, comunitàriament i congregacionalment.
Un signe que m´agrada molt és el de començar "compartint taula", tot un símbol per compartir vida!. Després, recollim una mica i fem la reunió que dura fins a mitja tarda. També, és una gran riquesa el que cada dia prepari la reunió una persona diferent, així, totes podem posar la nostra "gota" d´aigua en les diferents maneres de preparar-la. Som tan diferents!!!, cada una té la seva manera de fer i ser, és molt enriquidor, a l´hora que anem aprenent a respectar a l´altra tal com és, a confiar i saber que a la comunitat es pot dir qualsevol cosa que ningú s´espantarà de res, o sí, però intentarà comprendre-ho i respectar-ho, i ens recolzem les unes a les altres intentant tenir una mirada esperançada.
La comunitat és un lloc de formació "privilegiat" en el que totes aprenem de les altres, caiem i ens aixequem, a l´hora que ens sabem respectades, un mateix cos, una mateixa opció fonamental per Jesús, una mateixa missió universal,... tot un regal!!
Eugènia