dilluns, 12 de febrer de 2007

UGANDA

La Mª Eugenia és una companya i amiga, jove religiosa del Sagrat Cor, que demà se'n va a Uganda. Hi va per onze mesos en el que anomenem experiència internacional: un temps prolongat, abans de la professió perpètua, que et permet un coneixement "in situ" d'una cultura diferent a la pròpia i de la nostra realitat com a Societat internacional, present als cinc continents. S'hi va a col.laborar en algún projecte però, per pròpia experiència, puc afirmar que el que es dóna és ben poc comparat amb el molt que es rep.
Allà hi tenim cinc comunitats, dedicades fonamentalment a la sanitat i l'educació. La majoria són religioses africanes, generacions joves que, seduïdes per Jesús, han fet del servei als més pobres la seva prioritat. També n'hi ha d'altres com la Paulina, espanyola, que porta tota una vida entre els koromajon, al nord del país.
Africa és la realitat més punyent del nostre món. La més ferida i la més ignorada. Necessitem testimonis que ens recordin que la dignitat de fills de Déu és intrínsecament present en totes i cada una de les persones, siguin de l'origen que siguin. Necessitem mirar més enllà del nostre petit món benestant per descobrir que hi ha alguna cosa més que els problemes del primer món: les presses, els embussos, el metro que no arriba, la feina que s'acumula... Hi ha persones que volen un present i un futur, una educació, un horitzó... Demanen el seu dret a ser tinguts en compte com qualsevol de nosaltres. Fins quan seguirem impassibles davant d' aquesta realitat?
Li desitjo molta sort a la Mª Eugenia. Sé que hi va amb molta il.lusió. Se sap enviada i acompanyada. El Senyor et precedeix a Uganda!
Teresa