dimarts, 13 de febrer de 2007

LA JUSTÍCIA BROLLA DE LA FE

Ahir, al grup de CVX (comunitat de vida cristiana) vam començar a preparar el tema que aquest any serà el de l´assamblea de la comunitat de fòrum: La justícia brolla de la fe.
Per fer-ho, vam agafar el manifest que publicà CiJ (Cristianisme i Justícia) aquest desembre passat en ocasió dels seus 25 anys.
A continuació transcric troços del mateix, afegint algunes preguntes per la reflexió personal i/o comunitària:

- "Entendre la lluita per la justícia com a exigència de la fe i com a part integrant de la pròpia missió de l´Església"

Q: Quina és la justícia que brolla de la meva fe?, quin és el meu compromís? i, quina la de Jesús de Natzaret?


- "Com servidors inútils de la missió de Crist, ens hem sentit enormement enriquits en deixar-nos afectar una vegada i una altra per "els goigs i esperances, les tristeses i les angoixes dels homes del nostre temps, especialment dels pobres i afligits" (GS1). "Es percep que els sacrosants interessos dels ciutadans dels països rics funcionen com "la biga" als ulls, que ens impedeix veure i conèixer el que hi ha aquí al davant".

Q: Em deixo afectar o porto "bigues" als ulls? M´apropo els més pobres i afligits? Què m´ho impedeix? Com puc apropar-me una mica més?


- "Voldríem que "la mirada de l´altre" segueixi estant la nostra guia. L´honradesa amb la realitat exigeix una conversió de la nostra mirada". "Mirar-se i mirar amb els seus ulls". "Aquesta mirada ens evangelitza perquè ens "força" a veure i pensar a la manera de Déu".

Q: Existeix a la meva vida la mirada de l´altre o només la meva? Quina és la mirada que em guia? Participo a fer un món més just o col.laboro en que cada vegada hi hagi més "camps de lluita"? Sóc feliç?


- "La promoció de la justícia brolla de la fe i la va fent més profunda. La justícia que cerquem es íntimament lligada a la fe en el Déu de Jesús de Natzaret" ("la seva font:la fe"). "La recerca d´una justícia sempre major és una exigència absoluta de la fe en el Déu del Regne". "(...) compromeses amb la causa de la vida dels homes (i molt singularment dels pobres), que és la glòria de Déu".

Q: Quina és la diferència d´una justícia amb o sense fe? Pot donar-se aquesta segona opció? Cuido la font (fe) que em porta al "sempre més i millor"?


- "La promoció de la justícia requereix abans de res la nostra pròpia i contínua conversió per trobar Crist Jesús en les fallides del nostre món i viure en solidaritat amb els pobres i marginats, de manera que puguem assumir la seva causa sota la bandera de la Creu"


"La nostra sensibilitat amb aquesta missió tindrà arrels més fondes en la mida que sigui més freqüent i directe el nostre contacte amb els germans més petits del Senyor"


Eugènia