dijous, 15 de febrer de 2007

L'Islam d'aprop

Ahir vam visitar la Gran Mesquita de València. Era una activitat voluntària pels alumnes de 3er de l'ESO. S'hi van apuntar 20 alumnes. El nostre objectiu era conèixer una mica d'aprop aquesta religió que ells estudien al llibre, però que en la nostra Europa del s. XXI és la creença de molts del immigrants que han vingut i segueixen arribant a casa nostra.
L'Abu ens va fer una explicació molt amena dels cinc pilars de l'Islam, ens va ensenyar la Mesquita i el Centre Islàmic, ens va ensenyar com preguen, i finalment, ens va convidar a prendre un te. Els nois i noies s'hi van sentir molt a gust, van fer moltes preguntes i en tot moment van demostrar molt interès.Crec que a partir d'ara, quan parlin de l'Islam ja no ho faran de la mateixa manera. Ja tenen una referència, un nom, una persona, un lloc. Ja no caldrà generalitzar al parlar dels musulmans. Una vegada en vam conèixer un molt enrollat... potser diran.
El coneixement és tolerància, respecte, igualtat. I la tolerància ens apropa, el respecte ens fa persones, i la igualtat ens fa germans.
Teresa