dimarts, 13 de març de 2007

TERRA SANTA

He passat uns dies molt especials, d´aquest temps quaresmal, a Terra Santa. He visitat llocs de gran alegria, senzillesa, amor i humanitat a Betlem. Allà on Jesús es va fer home, nascut de la Verge, a un racó, entre roques i animals. I, el camp dels pastors on l´àngel els hi comunicà la Bona Notícia. A Jerusalem, altres paratges més d´entrega, patiment, dolor, pregària, perdó, fe, esperança, resurrecció, estimació fins a l´extrem. Vam anar a l´hort de Getsemaní on Jesús passà l´última nit pregant, entre les oliveres (arbre de la zona), abans que el prenguessin. També, va ser una bona experiència fer la "via dolorosa" (o via crucis), parant a les estacions i recordant què va passar a cada una d´elles, anàvem caminant per aquells carrerons per on Jesús mateix passà amb la creu a sobre, flagelat, humiliat, arrossegant-se com podia, fins que no va poder més i van fer que Simó, el Cirineu agafés la creu a la cinquena estació. El Gòlgota, que és allà on el van crucificar, el Sant Sepulcre amb la llosa que tancava, la capella de l´àngel on és va aparèixer a les dones per anunciar-lis que Crist havia ressucitat!!!
Els moviments interns, del cor, no van parar i encara són en moviment assimilant. Ha estat un regal poder ser allà i rememorar especialment el naixement, els últims dies i la mort de Jesús en el lloc geogràfic on van donar-se.
A l´hora, dona molt a pensar la dolenta relació entre palestins e israelites. És "normal" veure molts joves pel carrer, esperant l´autobús, passejant,... vestits/des de soldats amb la metralleta a les mans preparats/des per reaccionar disparant. Hi ha molts murs fets i s´aixequen més i més per tal d´evitar altres matances a l´hora que separen els territoris. La necessitat d´anar amb autocar i guia palestí a Betlem per perill de ser "apedrejats" com van ser-ho fa uns mesos altres turistes, es respira molta pobresa, por ... mantinguem l´esperança de que algun dia pugui ser una terra de pau.
Eugènia