divendres, 23 de març de 2007

TERESA, EL CUERPO DE CRISTO

La pel.lícula "Teresa, el cuerpo de Cristo" no m´ha convençut gens.
- Una vida cristiana tant fonda com la de Santa Teresa de Jesús, doctora de l´Església, gran mística, amb molts escrits de la seva vida espiritual, una vida que parla per si mateixa, tants bons passatges per fer pel.lícules ... és tractada simplement.
- Molt superficial, mostrant poc coneixement i/o oblit del perquè de la seva rellevància i raó de fer-ne una pel.lícula sobre ella, donant accent a allò més casuístic, oblidant i faltant la profunditat que es va donar a la vida de la Santa.
- Es ven amb un cartell sensual de l´actriu que representa a Santa Teresa nua, com si l´important d´una santa fós la part externa i física. I, amb la mà del Crist a sobre. S´intenta identificar l´experiència mística amb una experiència més "sensual-carnal".
M´ha quedat la impressió d´estar davant d´un producte purament marketingnià, sense fons i buscador del dubte. Com si s´haguessin volgut aprofitar d´aquest "cicle" de cinema amb accent "religiós" que ve donant-se amb una certa acceptació en quant a públic i "recaudació", com van ser la Passió de Crist, el Codi da Vinci...
M´esperava una altra cosa i m´he trobat amb això. Llàstima!!.
Més que anar a veure aquesta pel.lícula, us recomano llegir coses de l´obra de Santa Teresa de Jesús, que sí valen la pena, i molt!. O que aneu a veure alguna altra pel.lícula...
Eugènia