divendres, 30 de març de 2007

PLANETA i CONSUM

Em preocupa veure com el nostre consum creixent destrueix i anima l´escalfament del planeta. Els medis de comunicació ens fan creure que podem reduir les nostres mancances afectives, pors, tristeses,... que serem l´enveja de tothom, que serem els més macos i millors, que sol.lucionarem els nostres problemes, que tindrem la felicitat assegurada ... tot... amb una bona dosi de "consum". Però....
- La "felicitat" no és una cosa externa a la persona. No és pot comprar. Encara que tinguem moltes coses al nostre voltant, sino estem bé amb nosaltres mateixos no serem feliços.
És necessària una "recompensa" quan he passat un mal dia o tinc problemes? Puc reduir-les o canviar-les per quelcom que no faci mal al planeta? Quins altres "mètodes" m´han servit en ocasions anteriors a afrontar el "problema" i buscar-ne sol.lucions més reals i duraderes? Quines altres podrien ajudar-me? "Si vols deixar de patir, deixa de desitjar".
- El nostre consum va destruint el nostre propi planeta. Potser nosaltres no arribarem a patir les conseqüències més dures, però, els que ara són nens/es sí que les patiran. La vida al món podria acabar-se. I, tot i així, faig alguna cosa en el meu dia a dia per ser més austera en els meus hàbits? Per exemple, reciclo? reutilitzo?
- El consum és una adicció, on hi juguen els impulsos i les necessitats fictícies, ens porta a una roda a la que potser deixem de decidir per nosaltres mateixos i ens descobrim consumint coses que no hauríem comprat mai, o que no necessitem o que ... Abans d´anar a pagar a la caixa em paro i penso si realment necessito el que porto a les mans?
- Si no vigilem, ens podem trobar visquent per a consumir, té sentit? Creiem que som lliures quan consumim, però, realment ho som? Repasant objectivament les compres d´aquestes dues últimes setmanes, què sento? Sóc esclava del màrketing?
Què he fet fins ara pel planeta?
Què faig?
Què faré?
Eugènia
PS1: A la columna de la dreta teniu uns apartats, "notícies" i "món", on podeu trobar enllaços amb informació respecte a temes relacionats.
PS2: Calcula la teva petjada al món, quants móns necessites?