dimecres, 4 d’abril de 2007

PRACTICANT LA SOLIDARITAT

Aquests dies sants, lectius a València, a l'escola celebrem la Setmana Solidària. Durant tres dies tota l'ESO i el Batxillerat canvien les classes habituals per concursos, jocs, concerts, representacions, venda de pastissos, samarretes... amb una finalitat molt concreta: ajudar els col.legis del Sagrat Cor del Congo. Aquest any, en concret, ens han demanat alguns ordinadors.
Tota l'escola es mobilitza en favor d'una realitat llunyana en l'espai, però molt propera en el seu vessant més humà: tots tenim dret a poder gaudir d'uns mínims de benestar i justícia.
Aquesta tarda, una alumna de 1er de l'ESO em deia: em fan pena els nens que no van al Sagrat Cor perquè ningú els ajuda. Després d'anys de practicar la solidaritat, encara que sigui puntualment, saben que la seva aportació és important. Se senten involucrats amb uns altres nens als que no coneixeran mai, però descobrir la realitat del Congo els ha fet obrir els ulls: el que mou els cors no és el poc o molt que faci, sinó la intenció amb la que ho faig.

Teresa