divendres, 13 d’abril de 2007

INVISIBLES

Tota aquesta setmana la segona cadena de televisió espayola s'està marcant un punt: està dedicant les nits de tota la setmana a documentals i pel.lícules que tenen a veure amb les grans crisis mundials, actuals o recents. Hem pogut veure "El traje", sobre la inmigració, "El alma de los verdugos", sobre els torturadors de la dictadura argentina, "Los silencios del palacio" sobre la rebel.lió a Tunísia, i ahir (a Catalunya pel Canal 33) el documental que serveix d'homenatge als 25 anys de Metges Sense Fronteres, "Invisibles", sobre cinc realitats del món massa amagades. Com diu el mateix documental: no és que no ens vegin, és que no volen veure'ns. S'agraeix la feina ben fet de professionals tan reconeguts com Bardem, Coixet, León de Aranoa que ens acosten aquest món per descobrir.
Felicito la iniciativa de la televisió pública (en el cas d'ahir, catalana i espanyola) per oferir una programació que ens allunya del xafardeig, de les tertúl.lies estèrils, d'una visió de la vida superficial, ben allunyada de la realitat de la majoria de la població del nostre planeta.
Mentre uns quants de nosaltres ens permetem el luxe de preguntar-nos si som prou feliços, la majoria només es pregunta si demà podrà alimentar els seus fills o si podrà escapolir-se del conflicte armat que l'amenaça...
Teresa