dilluns, 16 d’abril de 2007

CRASH

Avui recomano passar-se pel videoclub i agafar una de les millors pel.lícules del 2006: Crash. Aquesta paràbola sobre la col.lisió de races, prejudicis, pors a la nordamèrica actual... ens acosta a la realitat d'un país com Estats Units, del que massa sovint en rebem només imatges dels estereotips més clàssics dels blancs, protestants i anglosaxons (els anomenats Wasp).
La mateixa candidatura, per primera vegada, d'un home negre a les primàries per la presidència del país, ens indica que moltes coses estan madurant.

Crash descriu la topada de les civilitzacions del nostre món en un petit espai físic com la ciutat de Los Angeles: musulmans, mexicans, blancs, negres, àsiàtics... convivint plegats sense entendre's, forçats a trobar-se però incapaços de fer-ho sinó és exercint la violència, ja sigui física, verbal, o ideològica. Les històries es creuen i ens mostren el bri d'humanitat que s'amaga darrera de cada personatge. Una humanitat que no aconsegueix imposar-se en una societat (i un món) en crisi.

Crash va guanyar tres Oscar la passada edició, un d'ells al millor film.

Teresa