diumenge, 22 d’abril de 2007

ENTREVISTA al CATALUNYA CRISTIANA

Com el Daniel fèia menció ahir a l´entrevista que ens han fet a la Teresa i a mi al diari Catalunya Cristiana d´aquesta setmana, he pensat que estaria bé fer-la accessible a tots els que ens acompanyeu en aquest viatge blocaire i, sense cada un dels quals no tindria el mateix sentit.
D'on ve el nom de cafezoombloc?
Volíem que el nom del bloc ja expressés el que hi ha darrera d´ell, un espai personal, tranquil, de diàleg i reflexió (“fem un cafè?”), des d´on poder apropar-nos a la realitat per captar allò que mai ocuparà portades de diaris (fent “zoom” de la realitat), un temps per compartir una mirada a la vida quotidiana i al món des d´una espiritualitat concreta, poder disfrutar i créixer compartint les experiències viscudes, un aprendre reflexionant “en veu alta” oferint pistes i dreceres a qui volgui compartir aquest camí.

Què fan dues religioses del Sagrat Cor engegant un bloc a Internet?
L´Esperit bufa i ens empeny a comunicar Vida a tothom, des de tot arreu, també amb els nous llenguatges, adaptant-nos als temps... A nosaltres ens ha portat a internet perquè és un mitjà proper on ens hi sentim molt còmodes com la majoria dels joves d´avui. Per tant, és la necessitat de comunicar allò que ens fa felices adaptant-nos als temps.

Què creieu que podeu aportar a la cada vegada més "blocsfera"?
Podem aportar una manera de viure i de mirar el món, una espirtualitat concreta: descobrir i manifestar l’amor del Cor de Jesús. Seguim un camí iniciat per Magdalena Sofia Barat, que va reconèixer les necessitats de la França de després de la Revolució Francesa, i va innovar els mitjans per atendre aquella nova realitat. Nosaltres, a la nostra manera, també volem respondre a la realitat d’avui en dia i aquesta passa per una comunicació ràpida, oberta, actual, profunda i compartida.

Quins són els temes que, com a religioses de vida activa, més us interessen?
Ens interessa allò que vivim i que sabem que altres també s’hi poden sentir identificats: la nostra vida quotidiana, el món, l’actualitat, l’Església, la nostra tasca pastoral, la nostra fe ...
La nostra vida és molt més normal del que molta gent es pensa. Sabem que mostrar-nos com som, expressar el que ens preocupa i el que ens il.lusiona a vegades no és fàcil i és un repte, perquè suposa arriscar-se, mostrar les debilitats, allò més íntim, el que ens dol,... i el que ens dóna joia, també!. Volem que el bloc sigui una finestra per compartir amb els altres.

Oferiu una lectura d'aquests temes a la llum de l'Evangeli?
Hem fet una opció per viure segons l’Evangeli, i tota la nostra vida ens agradaria que traspués aquesta manera de fer i viure. La bona notícia de Jesús és la referència principal de la nostra vida i des d’ell ens impliquem en la realitat. L’Evangeli és la nostra brúixola.

Algú pot pensar que pel fet de ser religioses, l'estil del bloc serà prou "mongil"... Tindrà una sorpresa?
Esperem que sí... en el sentit que deiem abans. Ens expressem com el que som: joves, professionals, atentes a la realitat, obertes al món, “tocades” per Jesús. La nostra opció de vida ens fa “persones noves” aprofundint en allò que ja som.

Què us han dit a la congregació pel fet d'engegar aquesta iniciativa?
La societat del Sagrat Cor (http://www.religiosagradocorazon.org/) ens crida i anima a discernir la vida obertes a la creativitat per poder anar donant forma a aquestes noves búsquedes interiors, inspirades per l´Esperit, que necessiten de nous llenguatges. Estan agraïdes pel bloc, de l´obertura als nous mitjans, a tot el que signifiqui comunicar el regal que se´ns ha donat, a desenvolupar els dons rebuts en bé dels altres, a fer que l´altre tregui l´ho millor d´ell mateix, a anar a la “font”...
Eugènia