dimarts, 24 d’abril de 2007

FUNDACIÓ OSCOBE

Ahir vaig visitar i conèixer a Sant Gregori (Girona) els diferents espais, centres, institucions i persones que formen la Fundació Oscobe. Consta d´una casa de colònies (Can Bellvitge), d´un viver, d´una escola de jardineria, d´una empresa d´inserció (EI Brot), d´una escola d´hosteleria, d´un restaurant (Ocells Perduts) i d´una casa com a centre residencial d´acció educativa.

Em va impressionar la manera de fer i ser dels educadors. A l´hora que mostràven alta sensibilitat i estimació pels joves que els envoltàven, no donàven per bo res que podia ser millor per tal d´ajudar-los a avançar, els hi explicàven les coses, restàven atents a cada un dels joves, no se´ls hi escapava res, sempre mirant més enllà partint de cada persona concreta (amb noms i cognoms), vetllant pel seu creixement, educant-los per tal de despertar en ells hàbits i qualitats que els portin a una vida menys dependent i més feliç.

També, la simpatia i alegria d´alguns dels joves, la seva relació amb els educadors... es respirava "aire de família".

A més, vaig disfrutar de la naturalesa. Estàn en un paratge natural privilegiat, impressionant i preciós, ampli, amb diferents colors on predomina ara el verd, on se senten cantar els ocellets...

Ha estat una gran ocasió per possar més rostres (per qui) i per a què estudio les empreses d´inserció, de veure l´il.lusió, l´esforç, la humanitat i l´amor que hi ha darrera, en el dia a dia.

Eugènia