dissabte, 28 d’abril de 2007

FER de la VIDA un DISCERNIMENT

Sento com l´actitud de discerniment ha de ser un punt fonamental a la meva vida, una manera de fer en el dia a dia, no només en moments de prendre decisions puntuals (que va molt bé), sino l´intentar arribar a fer de la vida un discerniment continu.
ESCOLTAR el que passa dintre meu, la vida, les relacions, els moments, els entrebancs, les pors, les alegries, el món, el treball, l´estudi... amb els ulls del cor i de Déu, transparents, deixant-me interpel.lar per la realitat, confiada i oberta a l´escolta dels moviments interns que em provoquen.
DISTINGIR i diferenciar quines són les actituds i fets realment "Lliures" (oberts a Déu) i quins no, des d´una estimació profunda a la vida humana i creació, desde el nostre ser en Déu i la voluntat de descobrir el seu amor arreu.
ESCOLLIR i AGRAIR les primeres, les Lliures, sense pretensions ni determinismes previs, amb disponibilitat total, donant sentit i amplitud al que sóc, faig i visc. Per seguir la voluntat de Déu. Mantenint sempre la "sospita".
El discerniment ajuda a mantenir el rumb diari, de cada moment, cap allò que he escollit i m´estimo, sense enganys ni aferraments. La meva vida s´omple de sentit discernint, potenciant i escollint en tot -incloent el que em poden semblar petiteses- del dia a dia, les actituds i accions que m´apropen a la voluntat del Pare. Per insignificants que semblin els temes qüotidians crec que és important discernir-los i anar entrant en el més profund de la vida a partir d´ells.
Per aconseguir-ho em cal un "entrenament", anar practicant i fent exercicis conscientment, fixar-m´hi i adonar-me de què i com ho faig, anàlisi de la meva realitat, què escullo, sento, visc, què em dona pau veritable i agrair-ho.
Què vol Déu de mi en cada un dels moments, actituds i accions diàries en que m´hi vaig trobant? M´agradaria estar sempre oberta, a l´escolta, receptiva,... no possar excuses, no tancar-me, no lligar-me a res, no portar els resultats inicialment sino partir de zero, distingir quan hi ha autoengany... escollir el que m´apropa més al Déu de Jesús... disponible i oberta al discerniment qüotidià. Perquè sento que quan faig de la meva vida un discerniment continu segueixo més i millor a Jesús.
Eugènia