dilluns, 30 d’abril de 2007

APOSTÒLIQUES I CONTEMPLATIVES

Aquesta cap de setmana ha estat sospitosament tranquil. Perquè sovint tinc reunions, he d'anar a Madrid o a Barcelona, o m'esperen una pila de treballs i examens per corregir... però en aquesta ocasió no ha estat el cas, i ho he aprofitat. He avançat feina, he fet dissabte, m'he organitzat els dos mesos que tenim abans no acabi el curs. De tant en tant es necessita aquesta sensació de "fer net". A mi em permet anar més tranquil.la, viure més en pau.
Però també m'he proposat fer coses que m'alimentin el cos i l'esperit. Quan tinc un cap de setmana així, m'organitzo una mica per no dedicar-lo tot a la missió (professional, domèstica...). He sortit a passejar vora el mar, he anat a una exposició, he fet un volt pel centre de la ciutat... També he pogut pregar sense els neguits habituals. El cos ho demana i l'esperit ho agraeix.
Les religioses del Sagrat Cor volem ser totalment apostòliques i totalment contemplatives. Això exigeix de nosaltres una certa ascesi per tal que ni la missió ni la contemplació se'ns mengin. Traduït, deu ser allò del difícil equilibri entre el ser i el fer. Si és que podem ser sense fer i a l'inrevés.
Un cap de setmana així em refà i em permet viure amb la perspectiva necessària per no defallir en l'intent.
Teresa