divendres, 4 de maig de 2007

TEMPS - OPCIÓ

És sovint que escoltem frases com:

- "Haig de deixar de fer "x" perquè no tinc temps"
- "Et deixo perquè tinc pressa"
- "Vaig estressada!, corrent tot el dia"
- "Ui!, que no arribo ...!"
- "M´estàn esperant per..."
- "Els dies haurien de tenir més hores"
- "No sé d´on treuré les forces perquè ja no puc més..."

És real la nostra pressa o la creem?, és necessària?, per què i quan li donem cabuda?, ens ajuda a sentir-nos bé o és encara pitjor? Puc "descarregar-compartir" la "càrrega" amb algú altre (la parella, la comunitat, la família, amics) i fer-la més lleugera? Em possen els altres el ritme o sóc jo mateixa que no vull tenir temps per mi sola? Què perdem algun tren? potser sí... però, què no vindrà un altre després?

Crec que les presses, el "no tenir temps",... no ens ajuden gens a assaborir l´ho bo que hi ha a la vida. Ens porta a no veure ni d´aprop ni de lluny, sempre ens fa ser en un altre lloc i no en el que hi som i amb qui estem, aquesta sensació de "no temps" no ens deixa disfrutar i ser feliços amb tot el que som i tenim al voltant.

És la nostra opció no tenir temps? Ho hem escollit conscientment o ens hem deixat portar per la corrent? Com volem viure? Deixem que la vida decideixi per nosaltres o tenim res a dir? Volem viure sense parar o donar-li un sentit? Com puc evitar la "pressa" en el que queda de dia?

Eugènia