dimarts, 15 de maig de 2007

TROBADA CANDIDATES a TORREBLANCA


Aquest cap de setmana passat hem tingut una trobada de candidates a Torreblanca (Sevilla). És un barri marginal, amb molta droga, raça gitana, brutícia pels carrers i situada als afores de la ciutat. Això sí, és maco veure com la gent és coneix pel carrer, la sensació de "poble" hi és.

Les religioses del Sagrat Cor desde fa molts anys tenen un col.legi i dues comunitats inserides en aquest barri. A més, col.laboren a la parròquia, a la pastoral de la salut i altres.

En quant a la trobada, cal dir que ha estat una bona oportunitat per aprofundir en el coneixement de les rscj, per situar el barri de Torreblanca, compartir amb les companyes candidates i les encarregades de la formació incial, conèixer la comunitat que ens ha rebut, a les germanes grans de la residència de Sevilla, a algunes rscj d´una altra comunitat de Sevilla amb les que vam passejar per Sevilla, etc.

Us presento a les altres dues candidates:

Una d´elles està visquent a la comunitat que hi ha a Fuerteventura (Illes Canàries). Col.labora a la Creu Roja amb els inmigrants que van arribant en els "cayucos" i "pasteres", en la seva acollida i, també, en la posterior formació per tal que poguin anar adquirint coneixements que els serveixin com pot ser l´informàtica bàsica. A més, està fent un treball d´investigació referent als immigrants i que acabarà ben aviat.

L´altra, que viu a la comunitat del rabal a Barcelona, sempre ha treballat com a educadora especial en una escola amb molta empenta social i humana. Com que la seva mare és gran, està molt atenta d´ella, fent-se present sovint, treient-la a donar voltes per tal que li toqui "l´aire", està atenta a que no es llagui i, el que és més important, l´acompanya i fa companyia.

Ha estat un bon cap de setmana!

Eugènia