dimarts, 22 de maig de 2007

AIGUA VIVA

Divendres al vespre ens vam reunir a la comunitat del raval rscj joves, laiques, rscj de la comunitat i la que escriu. Després d´una estona de presentacions, comentar, ensenyar el pis a les que no el coneixien.... vam passar a compartir la pregària.
Una pregària preparada amb detall per dues de les rscj joves. Centrada en el troç de l´evangeli de la samaritana a la que Jesús li demana aigua i Ell li parla de l´Aigua que dona vida, que sacia per sempre i que és aigua viva. El pou pot representar la nostra vida quotidiana, amb un Jesús que se´ns acosta i fa proper, on ens ofereix aigua viva, ajudant-nos a parar i veure les coses amb la seva mirada i veure el seu pas a la nostra vida.

Van portar com a símbol un mocador que els hi havien regalat d´ Uganda, blau, que fèia de pou i, una gerra també de l´Àfrica, per treure l´aigua del pou ... Així, també, teníem ben presents a la resta del món, especialment als més pobres.

Va ser maco el que es va compartir, moments personals que s´estan vivint, l´agraïment al Pare, a les altres, l´aprofundiment en aquest fragment,...

A continuació, vam compartir la taula, el sopar fet per una rscj de la comunitat (que diumenge va marxar al Senegal per un mes). Va ser un continuar l´anar a fons que s´havia començat abans i durant la pregària. Un compartir la vida des de l´ho més profund de cada una obtenint de les altres gran respecte, escolta, diàleg i empatia.

Va ser una trobada comunitària entranyable, plena de confiança i obertura. És magnífic i d´agrair el grau de confiança que es va crear, el nivell de profunditat amb el que es va parlar, l´escolta que hi hagué, l´acompanyament, l´aire de família que es respirà ...

Eugènia