dimarts, 29 de maig de 2007

PROFESSIÓ PERPÈTUA RSCJ

Aquest diumenge passat han fet la professió perpètua a Roma unes quantes religioses del Sagrat Cor de tot el món (entre elles la MªÀngels que coneixeu perquè ha escrit en aquest bloc algunes vegades). És un pas definitiu, els vots perpetus, compromís per sempre.

Vaig tenir la sort de poder ser allà. Una experiència increible la de sentir de prop i veure les expressions i emocions que fèien quan, lliurement, una a una, anàven dient davant la superiora general que volien seguir Jesús i formar part de la societat del sagrat cor i, que per això es comprometien als vots de pobresa, obediència i castedat, com a mitjà i desig de ser més lliures en aquest seguiment. Impressionant!. Van ser maques les emocions externes (llàgrimes, silencis...) de les que professàven per ser un moment intensíssim.

Llavors, la superiora general els hi responia que la societat del Sagrat Cor les acollia felices i amb joia, desitjant caminar totes juntes per descobrint i manifestant l´amor de Déu que trobem al cor de Jesús, a les seves actituds, maneres de fer, de sentir, etc.

Després de la cerimònia, on hi havia un cor de nens de Napòls, guitarra, organista, famílies i amics de les professes, les provincials, les conselleres generals i rscj. Vam fer un pica a pica com a dinar. Era maco veure tanta diversitat de llengües diferents,... i com tothom s´entenia amb bona voluntat.

També, va ser una oportunitat per conèixer més aquesta família del Sagrat Cor a nivell internacional, present a tot el món, adaptada a cada cultura però amb un fons comú ben present, el descobrir i manifestar l´amor de Déu, profunditzar en el Jesús de Natzaret a partir del sentir i fer del seu cor.

Eugènia