dimecres, 4 de juliol de 2007

EMPELTATS EN DÉU

Us transcric un text escrit pel caputxí Josep Manuel Vallejo:

"Les persones realment fecundes en l´Església són les persones profundes, les persones d´oració. Aquelles persones que estan empeltades en la font, com un arbre vora l´aigua, que enfonsen les seves arrels en l´aigua viva de la Paraula i de l´Esperit Sant.

Fixeu-vos que les persones que es passen el dia criticant ho fan perquè es pensen que tenen raó, naturalment, però es recolzen sempre en si mateixos. Com que ells tenen raó, com que ells tenen la veritat, es permeten (ens permetem), de criticar els altres. Es recolzen en si mateixos, es fan el centre.

Les persones d´oració saben que no poden, saben que no saben i per això es recolzen en Déu, i per això són fecundes. No es recolzen en si mateixos o en opinions humanes sinó en la Font de Vida que és Déu.

Potser per això Jesús anomena "Feliços els pobres". És tan difícil d´entendre... Per què són feliços els pobres? Doncs, potser perquè el pobre sap que no sap, i per això fa allò que el salva: abraçar-se a Déu, recolzar-se en Déu, empeltar-se només en Déu.

No hi ha res que necessitem més que estar units a Déu per viure. A la que ens sentim una mica poderosos ens oblidem de Déu. Per això són feliços els pobres perquè són conscients que no poden i per això s´han d´abraçar a Déu per viure i resistir.

Aquesta és la condició de la fecunditat: la persona que està empeltada a la Font de la Vida, empeltada a la Paraula de Déu, a l´Esperit Sant, per les seves venes corre la vida de Déu i per això és fecunda. Tant de bo que la nostra vida sigui així, fecunda, doni fruit. "

Quina metàfora e imatge més maca!, viure empeltats en Déu... soldar-nos a Déu... I, quantes vegades em trobo "tenint la raó"...
Pare, ajuda´ns a prioritzar l´anar a Tu, a la Font de la Vida i de l´Amor. Que poguem anar avançant en el camí de la llibertat amorosa sent cada vegada més pobres d´Esperit.
Eugènia