dilluns, 9 de juliol de 2007

ARRELS

L´altre dia vaig anar amb uns amics a la Fundació Arrels a passar la tarda. Una fundació a la qual em sento molt propera i en conexió. Volien conèixer més què és aquest centre, quina és la situació dels sense sostre, quines necessitats hi ha, quins són els nous projectes del centre, etc. Vam estar-hi 3 hores, així que vam poder "empapar-nos" tot i que hi ha pendent una segona trobada... Us recomano mirar la seva web (clickant a sobre de Fundació Arrels) i fins i tot deixar-us caure per allà algun dia.
Arrels és més que un centre. És respira un aire familiar, on l´ho principal, pronunciat pel seu director i també viscut per ell, pels voluntaris i professionals que hi treballen allà, és SERVIR a les persones més pobres i excloses de la societat.
Per dur-l´ho a terme tenen un centre de dia on els usuaris troben companyia, amistat, estimació, distracció, ocupació en tallers, jugant a escacs, al dominó, on poden dutxar-se i trobar roba neta, on poden deixar les seves bosses, on els hi fan seguiment i administren les medicines que necessiten, des d´on se´ls acompanya al metge, etc. A part del lloc físic, hi ha voluntaris "de carrer", és a dir, que van pels carrers de barcelona de dos en dos a "fer-la petar" amb sense sostres, apropant-se a les seves realitats, oferint-lis el seu temps per escoltar, xerrar, ... fent-se amics.
La fundació la porten endavant aproximadament 200 voluntaris i 20 professionals. A més, tenen 11 pisos on hi viuen alguns dels usuaris, a d´altres se´ls hi paga la pensió, etc. Ara estàn, amb un nou projecte interessantísim que donarà cabuda a aquelles persones sense sostre malaltes o que surten dels hospitals i encara necessiten d´un temps de rehabilitació, o malalts terminals, etc. i que si ningú els acull van directes de l´hospital al carrer o a una pensió en els millors dels casos. Serà una mena de residència.
M´agrada molt d´Arrels que no és queden només en l´acció, sino que també fan treball de reflexió per tal d´anar millorant la situació d´aquesta part de la societat de la qual ens hauríem de preocupar més tots. Volen mostrar amb dades les realitats dels sense sostre i que d´altres neguen per comoditat.
La feina que fa Arrels per totes aquestes persones que se li acosten o que bé ells s´acosten directament és magnífica. L´esperit que els hi mou, el de servir i no pas esperar ser servits és lloable. Vull demanar per tots i cada un d´ells, pels usuaris, pels voluntaris, pels professionals,... pels nous projectes i pel seu mirar i buscar la manera de servir més i millor.
Eugènia