divendres, 13 de juliol de 2007

Desmarca’t x’ls altres!

He passat dues setmanes en un camp de treball urbà, acompanyant un grupet de 20 nois i noies a desmarcar-se. Dies on la son i el cansament s’han anat accentuant en la mateixa proporció al redescobriment d’una certesa: tots portem en el nostre interior les ganes de ser útils, de fer coses pels altres i d’ajudar a construir un món millor. Ho he pogut constatar en les cares i els gestos d’aquests mateixos joves que van arribar el diumenge 1 de juliol amb il·lusió però amb cert recel: de què va això? Sabré ser un bon monitor per aquests nens de realitat tan complexa? Serveix realment d’alguna cosa aquest esforç? Per què els meus companys han preferit anar a la platja i jo m’he ficat en aquesta història?...?

A mesura que han anat passant els dies, s’han creat llaços d’amistat i els interrogants s’han completat amb exclamacions: avui ha estat un dia genial! Tot el matí a la piscina remullant els més menuts i m’he cremat l’esquena! Ets un motivat... i m’encanta!

Desmarca’t, surt de la rutina amb desig, amb esperança, solidaritat, motivació, alegria, radicalitat, compromís, amor… deixa que el que et marqui de debò sigui la certesa de que un altre món és possible.

Ens hem desmarca’t i hem crescut: el món canvia en la mesura que canvio jo.
M.Àngels