divendres, 3 d’agost de 2007

CAPÍTOL PROVINCIAL:DIÀLEG AL VOLTANT DEL FOC

Aquests dies, del 2 al 13 d´agost, són especials per la Societat del Sagrat Cor d´Espanya. Ahir vam començar el que en diem Capítol Provincial. És una reunió en la que es presenta què s´ha fet desde l´últim capítol provincial, es treballa algun tema determinat (en aquest cas és la nostra espiritualitat i organització) i es mira una mica què ens demana el món, per on hem d´anar. Sempre es fa abans del Capítol General, com a preparació del mateix. El proper capítol general serà al 2008.
El lema del mateix és : "DIÀLEG AL VOLTANT DEL FOC. AVIVAR LA NOSTRA ESPIRITUALITAT"
És a dir, es vol anar a la font, a l´ho més fons que mou a cada una de les rscj i que ens porta a seguir Jesús desde la congregació del Sagrat Cor, amb la seva espiritualitat concreta.
En el Capítol Provincial on som ara hi ha dues novetats:
- No hi han vingut només les capitulars "escollides" o per "dret" (com les provincials, etc), sino que s´ha fet de manera assamblearia oberta a totes les rscj de la província. Un pas realment important per tal que tothom pogui opinar i sigui realment un camí compartit desde i de totes.
- S´ha dividit en dues parts: una primera en la que estan totes les rscj d´Espanya, som dues províncies, i una segona part en la que cada província es reunirà amb sí mateixa per tal de tractar més concretament el que els afecta i senten per les seves diferents especificitats.
Ja aniré explicant la meva vivència en aquest primer capítol provincial al que estic assistint com a candidata rscj. Tingueu-nos presents a les vostres pregàries aquests dies, que l´Esperit sigui qui porti aquest capítol a partir dels nostres cors.
Eugenia