divendres, 17 d’agost de 2007

PERLES ESPIRITUALS

Després del Capítol del que l'Eugènia ja n'ha fet cinc cèntims, calia descansar i reordenar de nou el cap i el cor, i em vaig buscar la possibilitat de quedar-me a la nostra casa d'Algorta a fer uns dies de pregària (acompanyats d'una bona dosi d'hores de son, passejos amb vistes al mar i relax diversos).Reprendre el curs i l'any que ha passat, i preparar l'ànima pel que ja comença, es converteix en obligació quan no vols repetir errors habituals o quan la vida et convida a explicitar l'agraïment per tants dons rebuts. En definitiva, és viure en consciència.El primer dia se'm van suggerir diversos textos del Deuteronomi, per llegir en clau de "fer memòria" i "escoltar". Vés per on, amb un verset en vaig tenir prou:"Jahvé el teu Déu t'ha beneït en totes les obres de les teves mans. Ell coneix la teva marxa per aquest gran desert. Fa quaranta anys que Jahvé, el teu Déu, és amb tu, i no t'ha mancat mai res". (Dt 2,7)
No ho vaig mencionar al bloc en el seu moment, però el mes passat vaig fer 40 anys... i amb aquest text se m'oferia la possibilitat de mirar enrera des de l'experiència de la fidelitat de Déu, en aquest temps de vida que ja va agafant una certa consistència... En vaig tenir prou per tot el dia. I els sentiments eren de profund agraïment, d'admiració per la seva obra en mi, de petitesa per la meva humil col.laboració en el seu projecte...
Quaranta anys viscuts en gràcia de Déu, segura d'una Confiança que no falla, contenta d'haver trobat una perla tan preciosa que m'ha empès a desprendre'm de tot i comprar-la.
Teresa