dissabte, 8 de setembre de 2007

IDENTITAT HÒBBITAlguna vegada se m'ha ocorregut passejar-me per la xarxa fent servir un motiu que em cridés l'atenció. Avui m'hi he posat amb l'univers hòbbit. I m'he trobat amb algunes dades curioses, com aquesta imatge que correspon a una casa ideada per una parella de gal·lesos, que amb l'objectiu d'aconseguir una construccció amb criteris ecològics i de menor impacte ambiental, el que han fet és un disseny al més pur estil hòbbit de l'univers Tolkien. També he accedit a una pàgina web, on introduint les teves dades, et donen el teu nom hòbbit, i així m'he assabentat que podria canviar el meu pel d'Elanor Goldworthy of Michel Delving. Em caldria averiguar qui és el tal Michel Delving, i tot i així, no m'acaba de convèncer això de les parelles arreglades, per molt hòbbit que sigui, així que seguiré amb el meu.
De totes maneres, des de que vaig veure la primera part del Senyor dels Anells vaig sentir que hi havia alguna cosa que em cridava l'atenció d'aquells petits éssers alegres i juganers que assumien amb tanta facilitat de carregar amb el pes de la salvació de la Terra Mitjana, que és el que simbolitza l'anell. Em són simpàtics, i d'alguna manera, m'hi identifico. Digueu-me pretenciosa, però crec que el que m'hi apropa no és només una qüestió d'alçada (que he de reconèixer que també!) sinó també l'ideal d'una manera de ser i d'una manera d'entendre el món. Perquè per a mi els hòbbits són prototipus de persones senzilles i optimistes. Gent que sap gaudir de la vida i que en les coses petites hi sap trobar el valor per tirar endavant, malgrat les dificultats i els desastres que semblen enterbolir els cels com a Mórdor.
El millor de tot, és quan "surts de l'armari" i et trobes que hi ha molts d'altres cors de hòbbit a qui els brillen els ulls quan es tracta de gosar emprendre nous somnis, camins alternatius per sortir de l'espiral globalitzador, individualista i al·lienant. A poc a poc es va formant la comunitat!
mangels