dijous, 20 de setembre de 2007

IGNORÀNCIA, NO GRÀCIES

Aquests dies que em toca presentar la matèria a les diverses classes que tinc (9 classes diferents= 270 alumnes... sobreviuré?) els insisteixo en la importància d'aprofitar la nostra classe de religió per tal d'aquirir uns coneixements que els permetin anar pel món sense escandalitzar-se davant de certs ritus o creences que si no, mai entendrien.
No és el mateix veure uns homes vestits de negre donant-se cops de cap contra una paret que saber que els jueus acudeixen al que els queda del Temple de Jerusalem, el Mur de les Lamentacions, a fer les seves pregàries. No és igual saber que els musulmans ara mateix estan fent el seu Ramadà, durant el qual no mengen res durant les hores de llum, si hem copsat el sentit de l´abstinència que el fonamenta... perquè l'abstinència en els altres la veiem com un absurd, però fer els règims més inadequats, fins al punt de posar en risc la pròpia vida, això és del més normal...
Crec que el coneixement ens apropa, saber el perquè d'una pràctica, una creença o unes idees ens pot fer més tolerants, i si som més tolerants, de ben segur, el món anirà una mica millor.
Teresa