dissabte, 20 d’octubre de 2007

FESTA DE MATER

Avui dia 20 d'octubre a tota la Societat del Sagrat Cor se celebra la festa de Mater, aquest fresc que va pintar una jove postulant anomenada Paulina Pedrau, que més tard seria religiosa, i que l'any 1846 el papa Pius IX, meravellat per la imatge, va establir com a festa en una visita seva a la Trinitá dei Monti a Roma.
Aquesta imatge de la Mare de Déu manté una actitud que és invitació a la pregària i el recolliment interior, és alhora que simbol del treball i l'estudi, amb el fus i el llibre que acompanyen la protagonista. Les religioses del Sagrat Cor ens afirmem "totalment contemplatives i totalment apostòliques"... no és ella un símbol d'aquest dificil equilibri?
Tots els alumnes de les nostres escoles la coneixen i la senten com a seva perquè es troba a tots els centres dels cinc continents, i d'alguna manera és una presència que els acompanya durant tota la seva formació.
També demà a les dues províncies d'Espanya tenim un altre motiu d'alegria: la inauguració del nou Noviciat al barri Oliver de Saragossa. L'Inma i la Kenny comencen aquesta nova etapa en el seu camí de formación en la vida religiosa. Els desitgem que sigui un temps d'autoconeixença, de recerca en llibertat, de disponibilitat, de sentir la fidelitat de Déu i l'amor de les germanes.
Teresa