dijous, 22 de novembre de 2007

TAN LLUNY, TAN APROP

Fa uns dies el responsable del teatre de l'escola va marxar a Cuba. A la tornada, em portava un full amb la imatge que acompanya aquest escrit. El va agafar a la Universitat i la sorpresa va ser que el text era una frase de Santa Magdalena Sofia Barat: "Com més ens haguem negat a nosaltres mateixos durant el dia, més aprop estarem cada nit del cor del nostre Déu". Va haver de recòrrer milers de kilòmetres per trobar-se amb algú tan familiar, tan proper. Ell no sabia que a Cuba hi ha religioses del Sagrat Cor, en concret, 15 rscj, algunes cubanes, altres extrangeres.

Em va recordar la impressió viscuda quan, anant pel món, et trobes germanes disseminades pels cinc continents. És una extranya alegria saber que la missió es prolonga molt més enllà de la meva tasca concreta. Cadascuna una responsabilitat, totes una missió comuna, arrelades en cada realitat, atentes a noves necessitats.

La internacionalitat ens defineix des de bon principi. La urgència de noves fundacions no permetia fer càlculs. Així que hi havia un grupet de joves religioses preparades, se les enviava allà on se'ns demanava. La mateixa vida va convertir aquella petita Societat en el que és avui: una gran família estesa arreu del món.

Teresa