dilluns, 10 de desembre de 2007

DIA SENSE COMPRES

Amb la ressaca a sobre del pont, més o menys festiu segons les agendes, comencem una nova setmana. Diuen que molts dels que s'han quedat a casa, han aprofitat per avançar les compres nadalenques. Les botigues plenes a vessar i la febre del consum que de nou ens ataca.
Què fer si ens sentim incòmodes amb aquesta manera de passar les festes o si voldriem un altre estil de celebracions? El passat 23 de Novembre Ecologistes en Acció i altres entitats de més de vint països van fer una proposta ben interessant: convertir aquesta data en un Dia sense compres. És a dir, ens convidaven a passar tot el dia sense haver de comprar res. Les raons? Els excessos en enllumenat, embolcalls i deixalles d'aquests dies, signe de la nostra opulència, en contrast amb les creixents xifres de la pobresa.
De ben segur que a casa tenim tot el que necessitem per passar 24h. I algunes més, gosaria dir. Així doncs... perquè caure en aquesta fal.lera transaccionista?
Algún dia d'aquest Advent faré meva aquesta iniciativa i ho faré conscientment. Des d'ara mateix m'apunto al Dia sense compres.
Teresa