dissabte, 15 de març de 2008

SPA(I) DE SILENCI

Aquest cap de setmana marxo a un spa(i). Sí, aquests llocs on alguna gent de la societat del benestar descansa, recupera forces, es refà i carrega piles. Perquè és veritat que la nostra vida és molt atrafegada i amb prou feines arribem al que és urgent, i anem acumulant una llista d'activitats pendents que mai acabem d'esborrar del tot. Sempre ens queda alguna cosa per fer.
Me'n vaig a Alaquàs, ben aprop de València, a fer el que Jesús feia: enmig de la gentada, amanyagat per totes bandes, marxava a buscar la soledat i el silenci. Perque tots aquells miracles, banquets i paràboles, per a ser efectius, transformadors, només podien néixer d'una experiència profunda del Déu de la vida que l'habitava.
Ho faré amb l'olor a pólvora i el so dels petards, festa i tradició a peu de carrer. Perque la vida continua i així ha de ser. Però jo necessito un spa(i) de silenci, per poder compartir amb Ell el sopar de comiat, per eixugar-li les ferides camí de la creu, per acompanyar Maria de Magdala l'albada del diumenge.
Teresa

3 comentaris:

volvoreta ha dit...

Por un momento pensé que realmente marchabas a u spa, no pillé el juego de palabras con spai... Yo también marcho a un "espai" en Pedreña, pero no será hasta el miércoles... Hambreo el silencio y la soledad acompañadada. Que te vaya muy bien...

teresa i m.àngels ha dit...

Querida Volvoreta, quedamos unidas en la oración, aunque no coincidamos en los días. Dificil tensión ésta de la contemplación en la acción... saludo, Teresa

eloi ha dit...

Molt bona aquesta troballa lingüística!!!! "spa-i"!! recull la definició de "balnearis pneumatològics" que d'altres empren per referir-se a les cases d'exercicis.