dissabte, 19 d’abril de 2008

PREOCUPACIONS D'EDUCADORS...

A l’escola on treballo vàrem acabar el trimestre amb les avaluacions i notes… Una preocupació creixent per a alguns dels educadors: una sèrie d’alumnes d’inicis de la Secundària confirmen el seu fracàs, no només per no haver obtingut bones o acceptables qualificacions sinó perquè els resultats i l’actitud davant els estudis els situen pràcticament al marge del sistema educatiu. És evident que ells mateixos i el seu entorn familiar en tenen part de responsabilitat en aquest fracàs. Però els educadors no només podem buscar les causes del fracàs en elements externs a nosaltres mateixos. Crec que ens cal un seriós examen de consciència :
* He utilitzat totes les estratègies possibles per a interessar-los mínimament en les tasques escolars?
* Busco el treball d’equip amb els meus companys o només vaig a la meva?
* Tinc en compte, de manera real, els condicionants imposats pel seu entorn immediat?
En podem afegir… Possiblement la solució passa per diferents personatges: famílies, entorn, educadors, administració, els mateixos alumnes… Segur que la solució no passa per culpar-nos els uns als altres. NOMÉS L’ESFORÇ I TREBALL EN EQUIP DE TOTS POT ACONSEGUIR CANVIAR LA TENDÈNCIA.

Pilar

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Pilar, ¡ojalá que todos los educadores tuviéramos la mitad de la mitad de la mitad de la sensibilidad que tu demuestras hacia los jóvenes! tarea de todos, tarea compartida... de la que tantas veces "nos escaqueamos"
Saludos
volvoreta