divendres, 4 d’abril de 2008

VIRUS INFLUENZA

He passat els darrers dies malalta. Grip. Arraulida sota el cobre-llit he deixat passar les hores, abandonada a la febre i al malestar. He arribat a no distingir la nit del dia, fixada només en les hores de la medicació i les obligades visites al bany. Però finalment tot passa, i avui m'he llevat amb la decisió ferma de trobar-me millor. M'he armat de valor i he sortit al carrer: feia tan bon dia!
Internet té aquestes coses meravelloses que hi pots trobar de tot, i ara que em miro de cara la imatge d'aquest petit virus influenza, que és el que m'ha tingut prostrada al llit, penso que fins i tot és bonic. En la seva complexitat és una estructura tan senzilla! i en canvi, el poder que té... sobretot quan t'agafa baixa de defenses. Se m'ocorreix que els virus influenza poden ser una petita metàfora, dels inconvenients i de les dificultats que apareixen tots els dies. Quan ens agafen més desprevinguts, o amb problemes afegits, ja ho tenim clar que l'estavellada serà més forta. El tractament adequat per a la grip és prendre algun analgèsic que ajudi a baixar la febre, beure força aigua i dormir tot el que el cos demani. Seguint la metàfora, la traducció podria ser que davant de les dificultats, mirem d'afrontar el problema amb assertivitat (funció de l'analgèsic), però amb la mateixa senzillesa de qui de tot en vol aprendre (paper de l'aigua). El sentit de l'humor i dormir bé sempre ajuden molt... fins i tot com a vacuna!
màngels

1 comentari:

volvoreta ha dit...

Genial la metáfora, ¡¡me alegro que ya estés mejor!!, yo llevo dos años vacunándome de la gripe (por trabajar con "colectivos de alto riesgo" sic, pobres universitarios...) pero antes de Semana Santa también pase varios días postrada por un brote de las muelas del juicio y mi faringe y amígdalas pidiendo descanso tras un trimestre corto pero intenso... Y si, toda una lección de humildad, de paciencia y muuuucho buen humor para sobrellevar que hasta reir dolía... Besos y cuidate