divendres, 6 de juny de 2008

CHAMBAO

Heu sentit mai a parlar de Chambao? Chambao és el nom que se li dóna a una tenda de campanya improvitzada per protegir-se del vent i la sorra, sobretot la nit de Sant Joan. Però Chambao també és un grup del que s'anomena flamenc chill, originari de Màlaga, i que té en la seva cantant, la Mari, a tota una líder més enllà de la música.
Jo, mai és tard!, els he descobert fa uns dies, quan m'ha tocat preparar el recés de comunitat... Chambao? Recés? Estem parlant del mateix? Doncs sí... M'han sorprès les seves lletres, la seva profuditat i el seu compromís. He sentit algunes cançons i n'he incorporat una a les pregàries que he preparat. Per sort, la meva comunitat està curada d'espants.
Sovint parlem del nou llenguatge pastoral, mostrant la nostra inseguretat a l'hora d'encertar amb les formes més addients avui. Crec que aquest grup és tota una aposta i una troballa. Si algú en té més... que no se les guardi!!
Com a mostra... podeu escolar la cançó: "Pokito a poko", i d'aperitiu, una estrofa:
Andaba perdia de camino pa la casa
cavilando en lo que soy y en lo que siento
pokito a poko entendiendo
que no vale la pena andar por andar
que es mejor caminá pa ir creciendo
Teresa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Desde luego que nunca es tarde!Recuerdo la primera vez que escuché su canción "Lo verás". Chambao es uno de los grupos que reúne el voto unánime en casa, desde la más joven al más viejo. Del disco que tú comentas a mí me gusta mucho "Como la luz", me parece pascual. Y del último disco -Con otro aire- me gustaría que tuvieseis oportunidad de escuchar "Papeles mojados".

Chambao tiene una espiritualidad innegable:¡me parece una idea estupenda utilizarlo para la plegaria!

Catimar.

teresa i m.àngels ha dit...

Gracias, Catimar, por tu recomendación. La tengo en cuenta.
Y gracias por hacerte con tus comentarios. Teresa