dimarts, 17 de juny de 2008

SALVAVIDES

En aquests finals de curs, atrafegats, tensos, calurosos... a vegades necessitem un salvavides, una mena de planxa que suri enmig de l'aigua a la que poguem recòrrer en cas de necessitat. Avui jo necessitava un salvavides per sobreviure a la darrera classe del dia. Sabia que si entrava per la porta dient-los que podien estudiar per l'examen de religió de demà, m'exposava a acabar la classe amb més d'un alumne al passadís (sempre el darrer recurs), jo de mal humor, ells enfastiguejats... Per a aquesta ocasió calia un pla B implacable.
Un ratolí cuiner, un mini xef parisenc, ha estat el meu aliat per passar aquest tràngol. Ratatouille ha estat l'excusa per dur-los al saló d'actes i descansar tots plegats una mica, que també ens ho mereixem. En acabar la selecció d'escenes prevista, un d'ells em preguntava: entra per l'examen? Ai... sembla que l'examen és la mida de totes les coses... i potser nosaltres mateixos ho afavorim, no ho sé. Se'm fa difícil relacionar evangelis apòcrifs amb Walt Disney, però coses més difícils s'han vist.
Per l'examen de demà no entra, però pel de la vida... crec que acceptar l'ajuda del qui sembla menys indicat, assumir les pròpies limitacions i aprendre a treballar en equip més enllà de les aparences, sí els pot ser tot un aprenentatge.
No heu vist la pel·lícula? No us la perdeu!! Val la pena!!
Teresa

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí l'he vista, és divertídissima!! Tota una lliçó...

Una abraçada!

Aina ha dit...

Hola! és la primera vegada que participo en el vostre blog però ja fa un temps que us segueixo. Penso que és un molt bon recurs, encara que no l'he vista ara per ara està pendent!.
Una recomanació de pel.licula per veure-la doblada o millor amb original: Nanny McPhee (La niñera mágica) té una escenografia "kich" però el missatge és fantàstic.
Fins aviat!

teresa i m.àngels ha dit...

Hola Aina! Benvinguda al cafezoombloc. Gràcies per deixar-hi el teu comentari i el suggeriment. Prenc nota del teu bloc. A reveure! Teresa