divendres, 17 d’octubre de 2008

CITIZENSHIP

Es fa difícil d'explicar el que s'està vivint al País Valencià en relació amb l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania. És complicat perquè s'ha volgut fer complicat. I això acostuma a passar quan hi ha forts interessos amagats, en aquest cas, polítics.
Per una Ordre de la Conselleria d'Educació, les classes (una hora a la setmana) s'han impartir en anglès. Les raons? Fer passes cap al trilingüsime. Els resultats? No hi ha prou mestres capacitats, els alumnes no tenen prou coneixements d'anglès per seguir la matèria amb fluïdesa, s'ha expedientat a professors de la pública que s'hi han oposat... Les conseqüències? Desvirtuar una matèria cabdal en el procés de fer-se persones en una societat concreta i aconseguir desprestigiar-la.
Jo entro a classe amb una professora d'anglès. Cada 20 minuts aturo l'explicació i ella els copia vocabulari en anglès a la pissara. Aquesta ha estat la solució a la majoria de centres. La solució a la imposició i a un extrany afany lingüístic que, menystenint el valencià, es disfressa d'universalista.
Teresa

4 comentaris:

Fina ha dit...

Molt encertat i oportù el teu comentari, Teresa.Veritablement, una assignatura que pot ajudar en el procès i desenvolupament de la persona, la dificultan perquè "ni anglés, ni educació, ni ....."
Com dius, nomès desprestigi.
Conec la problemàtica lingüistica del Pais Valencià i ès vergonyòs.

El mosquit i el camell ha dit...

Hi ha un comentari molt interessant sobre l'assignatura en el blog de Juan Massià (http://blogs.periodistadigital.com/vivirypensarenlafrontera.php/2008/09/30/epc-recomendada-en-san-pablo). Ja tens raó, ja... Penso que hi ha temes com aquest o com les escoles concertades que s'ideologitzen tant que al final es fan difícil de tractar. Però la manipulació del PP no té nom.
Mercè

Anònim ha dit...

Una mostra més dels abusos que es poden cometre en nom de l'educació. Si el veritable interés fóra el trilingüisme, hi hauria un pla per vehicular-lo a totes les etapes educatives i recursos a l'abast dels centres. I no és mala idea, tot i que això sí que suposaria una inversió considerable. Açò sembla més una cabuderia, una de les tantíssimes coses que no es fan bé en aquest país. Els alumnes i els ensenyants ens mereixem una mica més de respecte. Assumpta

Teresa i M.Àngels ha dit...

Fina,doncs sí, tot plegat, vergonyós...

Mercè, és una pena que l'educació sempre estigui al mig dels interessos polítics i acabi rebent.

I gràcies, Assumpta, per seguir aquest bloc. Compartir la tasca educativa a l'escola és tot un regal per a mi. I saber-te propera en molts criteris, també.
Teresa