dimarts, 9 de desembre de 2008

ES NECESSITA ALGÚ COM TU

Es necessita algú que cregui en la força del gest, d'una acció potser aïllada però efectiva. Algú que cregui que és possible canviar la història i l'esdevenir de les persones, dels éssers vius, d'un planeta que gemega en plena agonia.
Necessitem que algú, un bon dia, es llevi amb una determinació al cap i que aquesta idea sigui en benefici de tots. Algú que vulgui ajudar els seus veïns, que senti la necessitat de reconciliar-se, que tingui el desig deixar un món més verd, més blau, més net. Que no necessiti que el mirin, ni que l'admirin, ni que li rendeixin honors. Que actui amb la força de la convicció, amb el poder de saber allò és just.
Potser algú com Rosa Parks, que el 1955 no va voler cedir el seu seient en un autobús a un home blanc. Ella va anar a la presó, però una espurna contra la segregació s'havia encès... i ja ningú no l'apagaria. O algú com Iqbal Masih, el nen que va lluitar contra l'esclavitud dels nens treballadors i que li va costar la vida. O...
¿Quina proposició podem fer-nos ara que celebrem els 60è aniversari de la Declaració dels Drets Humans? Amb quina entitat podem col·laborar? A favor de qui podem alçar la veu? Quines converses podem propiciar o quins punts de vista podem oferir?
Teresa

1 comentari:

Anònim ha dit...

Abans d´ahir part de la meva família va arribar de passar uns dies als EE.UU. Una de les coses que van fer va ser anar a les nacions unides i van fotografiar un "quadre" on la frase dèia:
"All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood". Que sapiguem viure-ho i contagiar l´esperit fratern allà on ens hi trobem en el nostre dia a dia.
Eugenia