dilluns, 1 de desembre de 2008

NINGÚ NEIX ENSENYAT

Massa vegades, en el món de l'educació, sento dir: "avui en dia no saben res!". Segur que moltes vegades m'he apuntat al comentari. Perquè és veritat que acadèmicament es van rebaixant els nivells, l'exigència, els mínims de disciplina... i així i tot alguna cosa falla. L'educació no remonta i el seu prestigi continua a la baixa.
En temes religiosos, quan constato que realment no saben res m'ajuda fer-me la següent reflexió: "és cert que vénen verds... però, és que algú els ho ha explica mai?". Constato, any rera any, que en molts casos cal partir de zero, i fer-ho sense escàndol. Ningú els ho ha explicat i és normal que no ho sàpiguen. Potser mai han anat amb la seva família a una eucaristia. No saben què és la missa del gall. Mai han participat en un via crucis. La litúrgia, la Bíblia, la pregària... els ve totalment de nou.
Avui tindrem la reunió de Confirmació a la capella de la Residència de religioses que hi ha al costat de l'escola. En un espai diferent, acollidor, agradable, intentaré fer pedagogia simbòlica: el sagrari, la corona d'advent, les imatges. Caldrà partir de zero i que l'Esperit faci la resta!
Teresa
(PD: després d'aquesta pregària de confirmació puc concloure que partir de zero és una afirmació del tot optimista, doncs per començar ha calgut aclarir que no estàvem en temps de quaresma...)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Teresa, no seamos derrotistas, piensa que les habrá confundido el color violeta...

¡¡¡Animo y feliz Adviento!!!

Catimar.

Anònim ha dit...

És divertit veure per què els alumnes fan servir les espelmes de la corona d'Advent de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la U. Ramon Llull, al carrer Valldonzella de Barcelona:

per encendre el cigarret.

Enric