dimarts, 30 de desembre de 2008

S'HA ACABAT EL NADAL

Per a mi, d'alguna manera, s'ha acabat el Nadal. I no s'ha acabat perquè les botigues no insisteixin a fer-nos comprar el que necessitem i el que ens és superflu. Ni perquè els llums hagin deixat d'il·luminar carrers i places. Ni perquè els pessebres ja no ocupin un lloc destacat a moltes cases. S'ha acabat perquè algú és capaç d'ordenar matar més de 300 persones mentre són a casa seva, al carrer o a l'escola i de justificar la matança en bé de la seguretat dels seus ciutadans. Perquè l'ONU s'omple la boca de bones paraules, però la seva eficàcia està lligada de mans i peus. Perquè Déu s'ha fet home però els homes i dones, en aquest i molt altres aspectes, li hem girat l'esquena i hem menyspreat aquell arc entre els núvols, signe de la seva aliança i de la seva promesa de que les aigües del diluvi no tornaran a destruir ningú.
Teresa

2 comentaris:

Mane ha dit...

S'ha acabat el Nadal aquí també, encara que ja de normal no es celebri gaire. Estic a Haifa, al nord d'Israel. La majoria de gent prefereix no parlar del tema, alguns intenten justificar l'actuació de l'exèrcit davant els meus ulls "europeus". Els estudiants àrabs de la Universitat es manifesten...

Anònim ha dit...

Teresa,
Nadal no ha acabat. Cada any se'ns recorda que Déu s'ha fet home, en aquests dies. I això no passarà mai. Molts ho volen ignorar i se'n desentenen.
Tens raó en les barbaritats que els homes fem precisament aquests dies.
Però el Nadal no s'acaba mai!!!
Montse