dimarts, 16 de desembre de 2008

TRES MESOS A CLASSE... SENSE FER RES!

Aquesta va ser la resposta d'un dels meus alumnes de Batxillerat quan comentàvem què entrava per l'examen de Religió. I no puc descriure la cara que se'm va posar de sentir-lo ni el riure de la resta dels alumnes amb aquella resposta tan espontània. Pot ser que no haguem fet grans treballs, ni investigacions, ni haguem anat al laboratori... ni que la noti compti per a la mitjana del Batxillerat (molts ho voldrien perquè amb els anys em vaig tornant més generosa amb les qualificacions). Però hem parlat molt, i escrit una mica, sobre les seves pors, els seus anhels, les seves ganes de viure i els seus valors. Hem vist dues pel·lícules: "El club de los poetas muertos" (no us penseu que tots l'han vista... són tan joves que no la coneixien!) i "El sabor de las cerezas" (interessant pel·lícula iraní sobre la manca de sentit). Fins i tot existeix la possibilitat de que algú se n'hagi anat a casa amb un farcell de preguntes al cap per ordenar.
Perquè per sobre de tot, el meu desig és que la classe de Religió de Batxillerat sigui un espai diferent, en el que la programació sigui l'excusa per trobar-nos. I on tot comenant el futbol del cap de setmana, ens poguem preguntar si Nietzche tenia raó.
Un regal per a qualsevol que gaudeixi d'aquesta professió i estimi els seus alumnes.
Teresa

1 comentari:

Anònim ha dit...

Teresa, Trobo molt acertat i vàlid el teu raonament. Més valen dues idees en tot el curs que calin fons que una "perorata" que acabarien tots menyspreant.
Molt bé. Montse