dimarts, 1 de gener de 2008

BON ANY NOU!!

"Es busquen homes per a un viatge perillós. Sou baix. Fred extrem. Llargs mesos de completa foscor. Perill constant. No s'assegura el retorn amb vida. Honor i reconeixement en cas d'èxit"
Aquest text, extrany i suggerent alhora, va ser l'anunci que Sir Shackleton va posar en un diari anglès per reclutar la tripulació que havia d'intentar arribar al centre de l'Antàrtida i reclamar-la com a territori de l'Imperi Britànic. Van respondre vint-i-set homes. L'expedició no va assolir el seu objectiu. El vaixell, l'Endurance, es va veure atrapat enmig del gel. Al cap de dos anys i guiats pel seu capità, tota la tripulació va aconseguir salvar-se.
Ahir vam acabar un any. Per a alguns haurà estat una travessa difícil. Absències impossibles de substituir, fracassos dificils de pair, desenganys, dificultats. Haurà calgut molta resistència, molta esperança, molta fe.
I avui n'estrenem un altre, nou i lluent. Amb ell tenim una nova oportunitat de rectificar, de reconduir, de ser, ara sí, millors persones amb l'objectiu de fer un món una mica millor. Però només serà nou si nosaltres n'acollim la novetat que ens regala. El meu anunci per a aquesta nova expedició que avui comença seria: "Es busquen homes i dones per a una aventura apassionant. Durant tot un any no hi haurà dos dies iguals. La nit no us sorprendrà sense un bri de llum. Obrireu els ulls i les ombres seran persones com vosaltres. Reconeixereu la mà de qui us necessita. Sabreu oferir el que teniu com a do. Us envairà una extranya alegria. Alguns us miraran amb sorpresa. Altres s''hi apuntaran. La recompensa: haver fet amb senzillesa el que havieu de fer"
BON ANY NOU A TOTHOM!!
Teresa