dimecres, 23 de gener de 2008

UNA ALTRA ESGLÉSIA SÍ ÉS POSSIBLE

Fa un parell de setmanes vaig anar al casament d´uns amics. Va ser diferent als tradicionals on la núvia es vesteix de blanc i entra amb el pare amb la marxa nupcial, on la gent va més d´espectador i no s´implica gaire, on després de la cerimònia hi ha el gran banquet caríssim, ...

Aquest va ser diferent!! un casament alternatiu, intentant ser fidel al sentit ple del Sagrament, testimoni de que una altra Església sí és possible i que la fem entre tots. Per començar, ens van enviar les lectures del casament amb antel.lació per tal que les poguéssim meditar, fer nostres i compartir en veu alta a la celebració, és a dir, vam fer l´homilia entre tots. A més, els nuvis ja hi eren a l´església, acollien a la gent que venia... la núvia anava amb un vestit fins els genolls de color verd i negre amb unes botes altes, ben aprofitable per altres ocasions. La música tocada i cantada pels diferents grups d´amics dels nuvis. Els bancs col.locats en rodona, és a dir, tothom al voltant de la taula, on els nuvis estàven cara a la gent al costat del que presidia i de la resta de gent, era la festa de tota la comunitat.

A posteriori, vam continuar a una classe d´una escola amb un berenar de pà amb tomàquet i embutits, xocolata desfeta i melindros... on vam poder estar amb els amics continuant la festa.

Tal com us podeu imaginar, va ser un casament molt autèntic, participat, compartit, transparent, alegre, sincer ... una gran festa!!. M´alegra veure com hi ha gent jove compromesa que pren com a opció el seguiment de Jesús fen-t´ho visible en gestos com aquest, que no es deixen portar pels "models", pel "què diràn", ... sino que són coherents amb les seves creences, valors i treball pel Regne de Déu.

Eugenia