dilluns, 4 de febrer de 2008

EXPIACIÓN

En un temps com el nostre, de presses i certa superificialitat, massa sovint prenem decisions importants que poden afectar a d'altres. Som persones relacionals i les nostres vides s'interaccionen, però no sempre és el bon esperit el que mou la nostra sociabilitat .
La gelosia, una certa venjança, un afany de protagonisme... ens poden arrossegar per l'inacabable, llarg i costerut camí de la culpa, camí sense retorn ni expiació possible.
Aquest cap de setmana vaig anar a veure "Expiación. Más allá de la pasión". Em va agradar i em va fer pensar. Em va agradar molt la seva ambientació, la interpretació, la direcció, els seus flash backs, i em va semblar molt original la possibilitat de mirar una mateixa escena des de diversos ulls per captar-ne millor els matisos en un joc que et permet capbussar-te en cada personatge. I em va fer pensar en el no retorn de la culpa, en les segones oportunitats que no sempre se'ns presenten i en la necessitat de discernir en cada moment la millor elecció, per no fer-nos més mal del que sovint ens fem. El final, interessant i sorprenent. Té set nominacions als Oscar. Molt recomanable.

Teresa