divendres, 22 de febrer de 2008

MANIPULACIONS

Llegeixo en un titular d'ahir d'El País, que "L'Església demana que per Quaresma es redueixin els sms"(El País, 21-2-08, pàg. 10). D'entrada, arrufo el nas: un altre comunicat de l'església? Torno a llegir i m'aturo: l'Església, a qui es refereix? als bisbes? al Vaticà?a qui s'adreça la petició? i què té a veure la quaresma amb l'ús dels mòbils?
A la tercera va la vençuda, i la curiositat em pot més: llegeixo l'article i m'aclareix els dubtes. Resulta que en realitat es tracta d'una proposta del bisbat de Girona i Càritas, que en una acció conjunta adreçada als adolescents, llencen una alternativa al dejuni clàssic de quaresma. Ho trobo prou creatiu i simpàtic: l'objectiu és educar els joves en el sentit de l'austeritat, reduint l'ús del mòbil, i amb els diners estalviats participar plegats en un projecte solidari.
Aclarides les idees torno a fer marxa enrere i em pregunto: què té a veure el titular del diari amb la realitat de la notícia? quin és el propòsit? provocar més prejudicis en contra de l'església?
màngels