dimarts, 4 de març de 2008

DEBATS POLÍTICS


Perdoneu, però escric després del segon debat amb que dos dels nostres líders polítics ens estan amenitzant les setmanes pre-electorals. Se suposa que aquests cara a cara serveixen per animar-nos a votar i ajudar a decantar el vot dels despistats, oi?. Us reconec que els he escoltat de fons, mentre anava fent feina, però no m'ha deixat de sorprendre que, la paraula més repetida que he sentit hagi estat: MENTIDA. Em sona fort. Que un polític acusi un colega de mentider, ho sento, però em desacredita a tots dos.
En determinats moments paro més atenció, sobretot en temes socials, i aquí s'hi afegeix una mena de competició-bono-loto: nosaltres apujarem tants euros als pensionistes, nosaltres rebaixarem tants d'altres en el lloguer de la vivenda social, nosaltres... les xifres pujen i baixen a una velocitat que em recorda la borsa o els nens de san Hildefonso per Nadal.
Arriba un punt que sembla que ja, definitivament, els dos contrincants no s'escolten. Es limiten a bombardejar-se amb acusacions sobre qui ha dialogat amb terroristes i qui ha trencat el diàleg, sobre qui ha pactat amb polítiques internacionals que ens han portat a intervenir en conflictes i sobre qui defensa l'honor nacional davant ingerències extrangeres. M'avorreixo i desconnecto.
Demà continua la vaga dels conductors de BUS i això vol dir que hauré de llevar-me abans per anar fins la parada més propera del metro, així que, plego.
El diumenge aniré a votar, però sincerament, després d'aquesta campanya pre-electoral, sento que se m'està posant la cara del pare de la Libertad d'aquesta vinyeta de la Mafalda!
màngels