dissabte, 22 de març de 2008

DEL SILENCI I EL BUIT A L'ESCLAT DE LA VIDA REGALADA

En el moment de la mort de Jesús per a tots els seus s’obrí immens el silenci i el buit. Un buit que es va fer encara més gran quan la gran pedra va tancar el sepulcre. L’experiència de la mort dels qui estimem ens fa compartir aquesta experiència, a través del temps, amb tots aquells qui van estimar Jesús. També el fracàs d’un projecte en el que hi hem posat tot el cor ens apropa al silenci i al buit.
Si com van fer molts dels seguidors de Jesús no fugim del silenci i el buit, sinó que restem i vetllem, des de la fe esperançada Jesús ressuscitat donarà ple sentit a la nostra fe com va fer amb els seus primers seguidors. El Ressuscitat no canvia la realitat però si que transforma el nostre cor, la nostra intel,ligència, les nostres mans,…Aquesta transformació va fer possible que els deixebles que havien restat en el silenci i el buit es llencessin a anunciar el nou i ple sentit a la vida que ens regala Jesús Ressuscitat.
Si rellegim la nostra vida, en clau de fe en la Resurrecció, és molt el sentit ple que li trobem en moments de mort i fracàs que, no sabem com, han esdevingut motor de transformació de la nostra vida i de la realitat que ens envolta.
Vetllar en el silenci i el buit ens apropa al matí del Diumenge de Pasqua i ens impulsa a viure el dia a dia “partint i repartint el pa” tal com celebràvem el vespre de dijous sant.


Pilar