dilluns, 24 de març de 2008

SEMPRE HI HA UN DESPRÉS...

Perque tot passa, i està bé que així sigui, sempre hi ha un després: un després d'examens, un després de Falles, un després de Pasqua... tot i que no sempre estem preparats per a aquesta nova etapa. S'han acomplert (o no) les expectatives creades i ara toca tornar al cada dia, on s'amaga la major part de la nostra vida.
Aquest després de Pasqua jo el vull viure des d'una frase que sentia fa poc a la ràdio. Entrevistaven Isidre Esteve, corredor de motos i habitual del Dakar, abans de quedar-se paraplègic en un accident. També ell ha viscut un "després" al veure com una mala caiguda l'obligava a reorientar tota la seva vida. I deia: "Després de conèixer l'Àfrica, sóc millor persona".
D'aquest continent en destacava l'acollida, la simplicitat, l'alegria. N'havia fet experiència i això l'havia canviat. Amb cadira de rodes, ja havia tornat al Marroc. Àfrica seguia sent un punt de referència, un horitzó de sentit.
Ser millor persona... tota una crida per als que acabem de viure la resurrecció i no ens resignem a quedar-nos bocabadats a la muntanya contemplant la glòria del Senyor. Ser millor persona... perquè la resurrecció no és un fet per als annals de la memòria, sino que requereix del nostre compromís ara i aquí. Ser millor persona... tot un repte, meitat gràcia meitat voluntat, que ens esperona i ens regala una segona oportunitat.
Si hi ha una llista de bones intencions per a la Pasqua... jo em poso a la cua.

Teresa