dijous, 27 de març de 2008

COMETAS EN EL CIELO

Què estaríem disposats a fer per algú? I estaríem disposats a fer-ho mil vegades? Potser en condicions favorables no se'ns fa difícil imaginar la nostra generositat i mostrar la nostra més rotunda fermesa al dir-ho. Les grans promeses se solen fer en condicions de bonança però en situacions adverses aquells mots esdevenen paper mullat i malgrat el cor se'ns trenqui, ens tornem egoistes i desmemoriats per pura supervivència.
"Cometas en el cielo" és una pel·lícula que vol recuperar la memòria de la recent història d'Afganistan i ho fa a través de dos nens, dues vides quallades en una amistat. Basada en una novel·la del mateix títol, m'ha ofert dues hores molt entranyables on reflexionar sobre l'honor i la llibertat personal de la consciència, íntimament lligada a la llibertat d'un poble dominat per diversos invasors, tant se val de quin color, invasors al cap i a la fi.
Sota pressió, fins i tot amb la vida amenaçada, què estaríeu disposats a fer mil vegades pel vostre millor amic? Cal saber que si us ho penseu dues vegades, potser no tindreu una segona oportunitat.

Teresa